Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, Ürgüp Kaymakamı Cüneyt Caner, turist rehberleri, akademisyenler, öğrenciler ve konuya ilgili duyan katılımcılar tarafından takip edildi. Etkinlik yüz yüze olmasının yanı sıra çevrim içi olarak da yayımlandı.

Etkinliğin açılışını ve moderatörlüğünü yapan Kapadokya Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şükran Ünser, Kapadokya’nın çok eski çağlardan başlayarak yakın tarihe dek birçok kültürün, inancın ve felsefenin harmanladığı yer olması sebebiyle, dinler tarihi bakımından Anadolu’nun önemli yerleşim bölgelerinden biri olduğunu belirtti. Doç. Dr. Zafer Duygu ile “dinler tarihine yolculuk” yapmanın daha da anlamlı olduğunu ifade eden Ünser, söz konusu buluşmanın Kapadokya’nın kültür mirasını oluşturan ana temaların işlendiği etkinliklerden biri olduğuna işaret ederek, Kapadokya Araştırma Merkezi’nin alanında yetkin bilim insanları ile konuya meraklılar arasında bir köprü kurmaya devam edeceğini söyledi.

Etkinliğin ilk günü, “Antik Çağ’da Dinlerin Sınırları” isimli iki oturumdan oluşan seminerden; ikinci günü, “Din-Siyaset İlişkileri Bize Ne Gösteriyor? Hristiyanlık Örneği Üzerinden Bir Değerlendirme” başlıklı konferanstan oluştu.

2-dty3-dty