Mevsim değişikliğinin yaşandığı şu günlerde salgın hastalıklar herkesi tehdit ediyor.

Soğuk algınlığı ve grip vakalarında yaşanan artış, bitkisel tedavilerin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Tıptaki diğer adı influenza virüsü olan grip insan vücudunda yer alan solunum yollarına hızlı bir şekilde yerleşerek, bu alanda çoğalmaya neden olduğu hastanın hapşırması ya da öksürmesi ile başka bir insana bulaşan bir hastalık olmaktadır.

İnfluenza virüsü insan vücuduna girdikten bir ya da iki gün sonra belirtilerini göstermeye başlamaktadır.

İnfluenza virüsü yerleştiği bölgede hızlı bir şekilde çoğalmaya başlar ve daha sonra insan vücudunda farklı alanlara doğru yayılır, belirli bir süre sonra tüm vücudu etkisi altına almaktadır.

Tedbir alınmadığı zaman her yıl birçok kişinin ölümüne neden olan çok ciddi ve önemli bir hastalıktır.

Her yıl bir ya da iki ay mutlaka influenza virüsü ortaya çıkar ve birçok insanın grip olmasına neden olur.

Grip sağlıklı olan insanlarda on gün içerisinde tüm belirtilerini ortadan kaldırarak, iyileşme sürecini başlatır ama insan vücudunun koruyucu kalkanı olan bağışıklık sistemi zayıf ya da hasta olan insanlarda daha şiddetli belirtilerle daha uzun sürede iyileşme göstermektedir.

Özellikle hava sıcaklığının çok fazla düştüğü kış aylarında üst solunum yolu hastalıklarından biri olan grip çok daha sık bir şekilde görülmektedir. Grip hastalığından korunmak için ilk olarak aşı döneminde grip aşısı yaptırabilirsiniz.

Ancak grip aşısı yaptırmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Grip aşısı yaptırmanız durumunda bir sene boyunca vücudunuz grip virüsüne karşı çok daha dayanıklı olacaktır.

Grip aşısının yılda sadece bir kere yaptırılması uygun görülmektedir. Bunun yanı sıra, aynı zamanda grip hastalığının sağlıklı kişilere bulaşmasını önlemek için, hastanın kullanmış olduğu kişisel eşyaları kesinlikle kullanmamanız gerekmektedir.

Gripten korunma yolları arasında, vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılamak da vardır.

Vitamin ve mineral içeriği yüksek olan besinleri daha çok tüketmeniz tavsiye edilmektedir. Gripten korunmak için önlem aldığınız zaman hastalığa yakalanma riskiniz çok düşük olacaktır.