Azmı Ekinci kimdir

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti İstanbul Milletvekili adayı gösterilen Azmı Ekinci'nin biyografisi vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki Azmı Ekinci kimdir? Azmı Ekinci nereli? Azmı Ekinci kaç yaşında? İşte merak edilenler...

Azmı Ekinci nereli? 

Azmı Ekinci, Türk iş insanı, siyasetçi ve AK Parti'nin İstanbul milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 26. dönemde görev yapmıştır.

1967 yılında Sivas'ta doğan Ekinci, ilk ve orta öğrenimini Sivas'ta tamamlamış, ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Azmı Ekinci kaç yaşında?

İş hayatına atıldıktan sonra, 1990 yılında Adapazarı'nda ilk fabrikasını kurmuş ve inşaat malzemeleri üretimi yapmıştır.

Daha sonra, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde birçok fabrika kurmuş ve yönetmiştir. Aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev almıştır.

Siyasi kariyerine 2015 yılında AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak başlayan Ekinci, 2018 yılında İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. 2018 genel seçimlerinde AK Parti İstanbul milletvekili olarak seçilmiş ve TBMM'de görev yapmıştır.