Eyüp Gökhan Özekin kimdir

Seçime sayılı günler kala partiler adaylarını açıklamaya başladı. Ak Parti milletvekili adayı olan Eyüp Gökhan Özekin’in ise kim olduğu merak ediliyor. Peki Eyüp Gökhan Özekin kimdir? İşte detaylar…

28. dönem milletvekili seçimlerine az bir zaman kala milletvekili listeleri netlik kazanmaya başladı. Ak Parti Ankara milletvekili adayları arasında bulunan bir isim de Eyüp Gökhan Özekin oldu. Peki Eyüp Gökhan Özekin kimdir? İşte detaylar…

 Eyüp Gökhan Özekin kimdir?

1979 yılında Ankara’da dünyaya gelen  Eyüp Gökhan Özekin, Ak Parti Ankara 1. Bölge milletvekili adayıdır.

Üniversiteyi Çankaya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık bölümünde okudu.

Miray Yapım Yönetim Kurulu Başkanlığı, EFH Teknik Müşavirlik Mühendislik ve Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır.

Ankara Sanat Galerisi ve Müzayede Evi Kurucusudur.

2007-2009 yılları arasında Alperen Ocakları Genel Başkanlığı, BBP MKYK Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı (Merhum Muhsin Yazıcıoğlu dönemi) olarak görev yaptı. 2015 yılında AK Parti Milletvekili Adayı oldu.

2011 yılından bu yana Mavi Marmara Derneği Kurucu Üyesi, 2013 yılından itibaren Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Kurucu Üyesidir. 

2011-2012 yılları arasında Selçuklu Vakfı (SOGEV) Genel Başkanlığı, 2016-2018 yılları arasında Kick Boks Federasyonu Asbaşkanlığı görevlerinde bulundu.

Türkiye Moldova Dostluk Derneği Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Muhtelif gazete ve dergilerde yazıları yayımlanmaktadır.

AK Parti MKYK Yedek Üyesidir.

Mayıs 2021 itibarıyla AK PARTİ Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

İleri seviyede İngilizce, başlangıç seviyesinde Almanca bilen Özekin, evli ve iki çocuk babasıdır.