NTB Başkanı İbrahim Salaş, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm Nevşehirlilerin ve İslam âleminin kandilini tebrik etti.

Salaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Miraç mucizesinin gerçekleştiği bu mübarek gecede, üç ayların içerisinde, tövbe kapıları sonuna kadar açık. Dualarımızı ülkemiz ve milletimiz için bol bol edeceğiz.

Ürgüp Belediyesinden askıda fatura kampanyası Ürgüp Belediyesinden askıda fatura kampanyası

Miraç mucizesi, tüm Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Bu yüzden Allah’ın varlığına ve birliğine iman etmiş insanlar olarak, bizleri karanlıktan, ahlaki erdemlerin ışığına sevk eden bu kutlu yolculuğun anlamını kavramaya çalışmalı, bizleri mutlu bir ahiret hayatına götürecek prensipleri hatırlayarak, insani ve dini vazifelerimizi yerine getirmeye özen göstermeliyiz.

Bu mübarek gecede dargınlıkların ve küskünlüklerin son bulması, dünya genelinde savaşların, açlık ve yoksulluk gibi olumsuzlukların son bulması en büyük duamızdır. İçerisinde büyük hikmetler barındıran bu müstesna gecede gönül dünyamızı kirleten kötü duygulardan kendimizi arındırmak için bol bol tövbe etmeli, sağlıklı, mutlu, belalardan uzak bir yaşam sürmek için eller semaya kalkmalı, devletimizin bekası, milli birlik ve beraberliğimizin devamı ve bütün insanlığın huzur bulması için dua etmeliyiz.

Bu vesileyle başta Nevşehirli hemşehrilerimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni kutluyor, kandilin bütün insanlığa huzur ve mutluluk getirmesi, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ