Sarıhıdır köyünde çiftçiler tarafından seralarda yetiştirilen ve yoğun talep gören kaliteli, yerli domates, biber, salatalık, patlıcan, kabak, kavun, karpuz, lahana, altın çilek gibi birçok sebze fidesi satışa sunuldu.

Büyük özenle yetiştirdikleri organik fidelerin satışına başladıklarını belirten Mehmet Samur ve Ahmet Özbay, ”Sarıhıdır köyümüzde uzun yıllardır bu sektörde hizmet veriyoruz. Köyümüzde herkes geçimini fide yetiştiriciliğinden sağlıyor. Fide sezonumuz başladı. Türkiye’nin her iline ve Nevşehir’in tüm ilçelerine hizmet veriyoruz. Bu iş güvene dayalı bir iş, biz de güven veriyoruz. Çeşitte ve üründe hata olmuyor. Vatandaşlarımıza sağlıklı fide satıyoruz, tüm çeşit fideler elimizde bulunuyor. 11 çeşit biber, 5 çeşit domates, 4 çeşit patlıcan, 2 çeşit lahana, kavun, karpuz, salatalık, altın çilek vs. yerimizde satış yapıyoruz. Vatandaşımız köyümüze buyursun gelsin kimden almak isterse, kendi eli ile hangi fideyi almak istiyorsa seçsin, fidelerimiz 45’li viyollerde ekili diledikleri kadar alabilirler. ” dedi.

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, “Milyonlarca fidenin yetiştirildiği Ürgüp ilçemize bağlı Sarıhıdır köyümüzde her türlü sebze fideleri üreticilerimiz tarafından satışa çıkarıldı. Bölgemizde Sarıhıdır fidesi marka oldu, köy halkımız üretimi geliştirdi, Devletimizde buradaki hareketliliği fark edince üretimin daha da gelişmesi için destekli sera kurulumlarına teşvik ve destek veriyor. Allah emeklerinizi zayi etmesin, kazancınızı bereketli kılsın. Onca emek sonrası artık satışa sunup geçim için kazanç sağlama zamanı. Üreten eller her zaman var olsun.” dedi. HABER MERKEZİ

s4s7

Editör: Ravza Nur Baydemir