Son yıllarda siyaset, üslubuyla tavırlarıyla sanki bir ülkenin içinde yaşayan insan topluluğunun bireyleri değil de birbirine düşman kabilelerin saldırısı kini ve nefretini kusan bir hal aldı.

Siyasetçi bir babanın kızı olarak büyüdüm, daha sonrada mesleğim gereği bir çok siyasetçimizle birebir görüşmelerimiz oldu, maalesef günden güne çirkinleşen tavırlar halkıda etkiliyor zaten ekonomik bunalımda olan vatandaş bu seçilmiş parti temsilcilerinden zatlardan hoşgörü beraberliğe çağrı beklerken sadece gerilimlere şahit oluyor.

Demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve demokrasinin en önemli öğesi siyaseti doğru kullanmayı yaşatmak ve öğretmektir. Demokrasi amaç olarak asla kullanılmamalıdır.

Demokrasi bir araçtır. Demokrasiye giden yoldaki en önemli araçta siyasetçi ve hizmet ettiği partiyi temsil eden siyaset olmalı. Bu ülke bizim ülkemiz bu araç amacın önüne asla geçmemelidir.

Seçimlerin yaklaştığı şu günlerde siyasiler siyasetin kurallarını hatırlamaları gerekir Makam uğruna siyasi kişiliklerinde ağır ve onarılmayacak yaralar açmamalı.

Aksine bu memleketin geleceği için neler yapılabilir toplumca sevgiyle hoşgörüyle kardeşçe neler yapılabilir planlanmalı. Kimseyi küstürmeden ötekileştirmeden kime nasıl ne şekilde sevgiyle dokunulmalıdır planlamalı siyasetçi.

Demokraside farklı düşünceler ve farklı renkleri barındıran siyasi partilerin olduğu cennet ülkemizde lütfen saygı duvarını aşmadan mesajlarımızı verelim.

 Siyasetçi nazik olmalı, siyasetçi bilgili olmalı, siyasetçi sevecen olmalı, siyasetçi her gün kendi bilgi ve birikimini çoğaltmalı, siyasetçi en önemlisi sevgi dolu olmalı bakın o zaman seçildiği bölgede ne kadar saygın ve seçmeninin sevgilisi olmalı. Yukarıda saydığım özellikler partilerini temsil eden il başkanları ve ekibinde de olmalı.

Artık güzel TÜRKİYE’MİN güzel insanları üslubuna dikkat eden siyasetçiyi özledi. Siyasetin kurallarına üslubuna uyanları korumak zorundayız. Bunları korurken siyasetin karanlık yüzüne gizlenen gelebilecek entrikalara karşı milletçe uyanık olmak bizim bu demokrasi içerisinde birey olarak dikkat etmemiz gereken en önemli öğedir. Çünkü bizler bu dünyada sadece bir devre mülk içerisinde bize verilen görevleri yapıyoruz. Yarın çocuklarımıza hatta torunlarımıza bırakacağımız bu devre mülk içerisinde ne bırakırsak kardır.... Bunların içerisinde SİYASETTE USLUP en önemli miraslardan biridir.!!!

Esen kalın...