Toplantıda TES. Nevşehir Kadın Komisyonu olarak daha önceden projelendirilen çalışmalar ülkemizin yaşadığı deprem felaketi nedeniyle yeniden gözden geçirilerek planlandı. 

TES. Nevşehir Kadın Komisyonu Başkanı Afet Özçam toplantıda alınan kararlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

1-Kadın Komisyonu yönetim kurulunda il dışı tayin ve revizyon yapılarak güncellenmesine karar verildi. Yönetimimize yeni katılacak arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki hafta sendika binamızda istişare toplantısı gerçekleştirilecektir.

2- 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliği depremzede kadınlara yönelik bir çalışma yapılması kararlaştırılmıştır. Depremden etkilenen Kadın üyelerimiz, yakınlarını kaybetmiş ve deprem bölgesindeki 11 il ile bağlantılı kadın üyelerimizle görüşme/çalışma yapılacak deprem bölgesi ve ilimizdeki depremzede kadınlarımızla ilgili yapılacak çalışmalar istişare edilecektir.

3- Sendikamız öncülüğünde evlere yerleşen ayrıca öğretmenevi ve KYK'lara yerleşen Kadın depremzedelerle görüşmeler maddi ve manevi yardım ve desteklerde bulunması kararlaştırılmıştır. Bu konuda tüm üyelerimizin destek ve katkılarını bekliyoruz.

4- Aile danışmanı olan Kadın Komisyon üyemiz Zadagül Yıldız tarafından Kadınlara yönelik aile danışmanlığı seminerinin düzenlenmesi kararlaştırıldı.

5- Deprem öncesi ziyaretlere başlanılan Kadın yöneticilerimizin ziyaretlerinin 8 Mart tarihinde de yapılarak tamamlanması kararlaştırılmıştır."

Editör: Ravza Nur Baydemir