2018 yılında yaptığı “Sen Adam Mısın?” adlı film ile aldığı 6 ödüele yılın en çok ödül alan ikinci filmi olmayı başaran Yönetmen Alihan Erbaş, bu defa Muş Merkez’de yaşayan görme engelli ‘Kusursuz Kulak Bager’in hayat hikâyesini konu alıyor. Erbaş, bu yeteneğe ülkemizde daha fazla hassasiyet gösterilmesi, Bager’in eğitiminin Muş’la sınırlı kalmayıp dünya standartlarında bir eğitim alması gerektiğini söyledi.

Birçok ulusal ve uluslararası platformda müzik yeteneğiyle ön plana çıkan ve henüz 11 yaşında olan Bager Çalışcı, 10.000 insanda bir, nadiren görülen mutlak kulak olma yeteneğine sahip. Çok küçük yaşlarından bu yana görme engelli olarak yaşamını sürdüren Çalışcı, babası Mehmet Çalışcı’nın kendisinde bulunan bu nadir yeteneği keşfetmesi üzerine iki yaşındayken müzikle tanıştı. Bager, mutlak kulak olarak da bilinen, Beethoven’da da görülen absolut kulak olma yeteneğine sahip. Absolut kulak olmanın, hayatına çok büyük etki ettiğini belirten Bager, çay kaşığını çay bardağına vurunca çıkan sesin bile notasını söyleyebiliyor.

Muşlu Beethoven’ın Hayatı Film Oluyor!

Bager Çalışcı’nın çok büyük bir genç yetenek olduğuna dikkat çeken Belgesel Yönetmeni ve Dijital Medya İçerik Üreticisi Alihan Erbaş, “Benim dedem de görme engelli bir müzisyendi. Kendisi bütün engellere ve zorluklara rağmen Ankara’nın bir köyünde büyüyüp Türkiye’nin en saygın saksafon sanatçılarından birisi olmayı başardı. Gerek görme engelli bir bireyin gündelik hayatta yaşadığı sıkıntılar, gerekse Bager’in yaşadığı şehirde ona sunulan eğitim metodlarının eksikliğini dile getiren Yönetmen Alihan Erbaş, bu sıkıntıları kitlelere duyuracak bir filme imza attı. “Bir Köstebeğin Hikayesi” isimli film, Bager’i ve Bager’in hem en yakın arkadaşı, hem de babası Mehmet Çalışcı’nın hayat hikayesini konu alıyor.

Ödüllü Yönetmen Yönetmen Alihan Erbaş…

Yönetmen Alihan Erbaş, 2016 yılında bir şizofreni hastasının toplum tarafından soyutlanmasını konu alan Baki isimli yaptığı belgesel ile Genç Öncüler Kısa Film Yarışması Birincilik Ödülünü, Yozgat Bozok Film Festivali En İyi Film Ödülü’nü almıştı. 2018 yılında yaptığı “Sen Adam Mısın?” adlı film ise, aldığı 6 ödülle yılın en çok ödül alan ikinci filmi olmayı başarmıştı. Yönetmenlik serüvenine 2020 Mart’ta “24 Dakika” isimli filmle yeni bir başarı ekleyen Yönetmen Alihan Erbaş, çektiği bu filmle ULUSLARARASI TRT BELGESEL ÖDÜLLERİ BELGESEL KATEGORİSİ’NDE EN İYİ İKİNCİ FİLM ÖDÜLÜ’ne layık görüldü. Film, festivallerdeki gösterim sürecinden sonra Alihan Erbaş YouTube Kanalı’nda yayında olacak.