Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat depremlerinde 11 il etkilenirken, asrın felaketiyle adeta yerle bir olan deprem bölgesinde görev yapan Gürlevik yaşadıklarını paylaştı.

“KIZIM DEPREM BÖLGESİNE GİDECEĞİMİ ÖĞRENDİĞİNDE BİR RESİM ÇİZMİŞTİ”

6 Şubat depremlerinde Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Gülşehir 2. Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda A.T.T. olarak görev yapan Elif Buket Gürlevik gönüllü olarak görev aldı.

8 yaşındaki kızının deprem bölgesine gideceğini öğrendiğinde bir resim çizdiğini belirten Gürlevik yaşadıklarını şöyle anlattı, “Benim için kucağımda bir çocuk o çocuğu enkazdan kurtarmak için oraya gitmem gerektiğini söylemişti. Bölgedei ilk vakamız da o çizili resimdeki Fatmanur oldu. Kahramanmaraş merkezde halasıyla birlikte aynı odada göçük altında kalan Fatmanur depremin ikinci gününde (52.saat ) ağzında emziğiyle enkazdan sağ salim çıkarıldı. Sesini duyduğumuz andan intibaren onun için bütün hazırlıkları yapmıştık acil çantamızda enkazdan bulduğumuz  oyuncak onu bekliyordu. Ambulansta o oyuncağı sıkı sıkı tuttu. Daha sonra fizik tedavi için geldiği Kayseri Şehir Hastanesinde aynı enkazdan çıktığı ilk an gibi sarıldık onunla oyunlar oynadık.”

Rehber öğretmen kadrosu olmayan okullara seminer Rehber öğretmen kadrosu olmayan okullara seminer

WhatsApp Image 2024-02-06 at 10.18.14

Editör: Mehmet Günay