NEVÜ ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında her ay düzenli olarak gerçekleştirilen tiyatro gösterimlerinin onuncusu olan "Donör" oyunu tiyatroseverlerle buluşuyor.

Branko Ruzic’in  yazdığı, Nazlı Gözde Yolcu’nun çevirdiği ve Saydam Yeniay’ın yönetmenliğini yaptığı oyunda; 16 Nisan 2024 Salı günü saat 20.00'da NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu'nda izleyicilerle buluşacak. 

Oyunun Konusu

Londra’da bir hastanede cerrah olan Anna, bir organ bağışçısıyla operasyon öncesi görüşmeye gider. Ancak bu bağışçı, Balkan Savaşı sırasında bir esir kampında karşılaştığı adamdır. Gece boyunca karanlık geçmişleri gün yüzüne çıkmaya başlar; ikisinin de gerçekte yaşananları değiştirdiği ortaya çıkar. Geçmişin gölgelerinden çıkan anıların her zaman güvenilir olmadığı, zamanla tekrar tekrar hatırladığımızı sandığımız anıların aslında değişime uğradığına tanık oluyoruz. Kimin kurban kimin fail olduğunun birbirine karıştığı, savaşın aslında siyah beyaz olmadığını gösteren geçmişe yapılan bir yolculuk. Karşılıklı aidiyetin sınırlarını acıyla sorgulayan bu iki karakterin karmaşık ilişkileri çarpıcı olduğu kadar da ürkütüyor. Bu hikayede aşk ve nefret, çaresizlik ve karmaşa içiçe geçiyor, geçmişin anıları bugünü değiştiriyor. Kurban ne kadar acıya kalıcı olarak dayanabileceğini, fail ise baskı mekanizmalarını ve vicdanının varlığını sorgulamaya başlıyor.

Yer    : NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu

‘Mihenk Taşları’ bu akşam Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek ‘Mihenk Taşları’ bu akşam Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek

Tarih : 16 Nisan 2024 Salı 

Saat  : 20.00

Yaş    : 16+

Bilet Temini

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Bilet Almak İçin Tıklayınız

Kaynak: Bülten