Kadına yönelik şiddetle mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon toplantısının üçüncüsü yapıldı. Nevşehir Valisi Sayın İnci Sezer başkanlığında yapılan toplantıda bu komisyonun paydaşı olan Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına temsilen ben katıldım. Şimdiye kadar yapılan çalışmalar aktarıldıktan sonra bundan sonra yapılacaklar ele alındı.

Bu komisyonun en önemli paydaşlarından biri basındır. Yerel basın olarak ve çoğu zamanda bireysel olarak zaten bu konunun tam da ortasındayız.

Toplantıda valimizin kadın olması bu konuda duyarlılığı ilgimi çekti. Bu konuda görüşleri dinleyip ve bu önerileri hayata geçirmek için verdiği talimatları beni umutlandırdı. Kararlar arasında belediyelere de çok büyük görevler düştüğü konuşuldu. Evlilik için müracaat eden gençler aile danışmaları tarafından eğitilip daha sonra evliliğe karar verilirse boşanmaların daha az olacağı akla yatan bir öneriydi.

Benim önerim yaptığım araştırmalar ışığında özellikle köy ve beldelerde internet aracılığı ile özellikle TİK TOK denilen benim ne olduğunu dahi bilmediğim sosyal medya aracılığı ile özellikle evli çiftlerin ne idüğü belirsiz kişileri bulup çoluk Çocuğunu terk edip gittiği kişilerden de evlat sahibi olmaları. Bu yavruların soy ağacı ne olacak muamma. Ve bu evlerinden kaçan erkek veya kadın HOCA NİKAHI yaptıklarını iddia ederek kocam karım dedikleri gayri meşru hayatlar başlıyor. Ve bu iğrenç beraberlik televizyonların hemen hemen bütün kanallarında işleniyor.

Bütün bu iğrençliklere son vermek için erkek kadın demeden eğitilmeli ve ciddi yasal kanunlar çıkartılmalı...

Sağlıkla şen ve esen kalın.