Belki çoğumuzun ilk kez duyduğu, amacı Avrupa´da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerin Avrupa´da öğretmenler arası paylaşımın sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla ülkemiz 22 Şubat 2009 tarihinde e- Twining faaliyetlerinin üyesi olmuştu. Bu faaliyetler de ülkemizde Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ulusal Destek servisi (USD) ekibi tarafından yürütülmektedir.

İşte bu faaliyetin bir projesi olan ve adına “Çemberimde Gül Oya” denilen güzel bir etkinliğin yansımalarından bahsetmek istiyorum.

Bu proje esasen “81 il 81 kültür” teması şeklinde planlanmış ve 42. İl olarak Nevşehir seçilmiş. İşte bu proje Salı günü Avanos Güray Müze salonunda Nevşehir Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından sergilendi.

Bu sergide 81 ilden 91 öğretmen ve 630 öğrencinin emekleri var.

İlimiz Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin; yemeni oyaları, boncuk işleme örnekleri, deri çalışmaları ve daha pek çok alanda el emeği göz nurları sergilendi.

Bu projenin belki de en önemli noktası amacı.

Amaç; Unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi, el sanatlarımızı, kültürel değerlerimizi unutturmamak, diri tutmak.

Bundan daha güzel bir amaç olabilir mi?

Esasen pek çok mesleki örgüt, kurum ve kuruluşların üzerine vazife olan bu amaç pırıl pırıl kızlarımızın hedefi haline gelmiş.

Yapılan işlerin hepsi birbirinden değerli ve güzel.

Bu projeye ile ilgili şunları söylersem sanırım herkes ne denli önemli bir projeden bahsettiğimi daha iyi anlayacaktır. Bu projeye ülkemiz genelinde 37732 okuldan 73.249 öğretmen gönüllü olarak katılmış ve 12.826 proje hayata geçirilmiş. Öyle her proje de “yapalım olsun” türünden de yapılmıyor/yapılamıyor çünkü projelere kalite etiketi veriliyor.

Böyle projelere ilimizin çok ama çok ihtiyacı var ve fakat şunu da bir serzeniş olarak ifade etmeliyim, ilimizde bu meselelere eğilen sadece bir mesleki okul mu var?

Bu projeye imza atan, katkı sağlayan, emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere saygı ve sevgilerimi sunuyorum.