Tepeden tırnağa gerilim içerisindeyiz. Doktora (psikolojik tedavi için) gitmeliyiz, ama gitmiyoruz.

Halk otobüsüne binen genç çocuk 100 tl uzatıyor sürücüye, bozuk para yok diyerek genci otobüsten indiriyor. 16-17 yaşlarındaki genç çocuk sessizce otobüsten iniyor.

Eski karayolları arazisine toplu konut yapılıyor binalar iç içe, otopark alanları ne kadar? Evlerin değeri ise 1.500.000. tl civarında, neler oluyor?

Üniversitemizde bir uyuşturucu sempozyumu yapılıyor. Konuşmacıların bir kısmı yabancı, tüm resmi kurumların katılımı isteniyor. Salon doldu bir o kadarı da dışarıda bekliyor. Gelen gidiyor. Yabancı konuşmacıları dinlemek için 200 adet dinleme – çevirme cihazı konulmuyor.

Baktım 30 adet kimlik karşılığı verilmiş. Dinleyiciler ise cep telefonlarını açmış, internete girip oyalanıyorlar. İlerleyen saatlerde salon da boşaldı. Ben de erken ayrılanlardanım. Organizasyonu yapanları ben dahil beğenen yok.

Uyuşturucu ile gerçekten mücadele etmek istiyorsanız, bataklığı kurutmanız gerekir.

Afganistan, Irak, İran, Suriye’den gelen göçmenler, çeşitli uyuşturucular ile ülkemize giriş yapıyorlar. Getirdikleri hastalıklar da tuzu biberi…

Bir resmi kuruluşta yolsuzluklar ayyuka çıkmış. 12 milyon tl açık var. Hiç kimse neler oluyor demiyor veya diyemiyor.

Bir resmi kuruluşta çalışan boşandığı eşine yüklü miktarda nafaka ödüyor. Hiç kimse sen bu parayı nereden aldın neler oluyor demiyor veya diyemiyor.

Nevşehir milletvekili Faruk Sarıaslan’ın her ay basın ile bütünleşip toplantı yapması önemli konular hakkında bilgi alıp verişinde bulunması takdire şayandır.

2000 Evler Mahallesi Toki’de bir aydan fazla zamandır su tazyiki yok. Su sıkıntısı devam ediyor. Üst katlara su çıkmıyor. Şofbenler çalışmıyor.

Gerçekten neler oluyor bize…

Gazeteci: Ahmet DENİZ ARAL  

                26.10.2018