1981 yılından beri uyuşturucu ile mücadelenin içerisinde olan çatışmalara giren ve eğitimini alan birisi olarak,

02.11.2017 tarihinde Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen sempozyuma katıldım. 2 saat içerisinde edindiğim bilgiler karşısında şoka uğradım, sonraki konuşmaları dinlemedim.

            Üzüntü verici bir tespit yapmışlar, (katılmıyorum bu tespite) medya uyuşturucunun reklamını yapıyormuş. Köklü bir devlet var. MİT, Polis. Jandarma uyuşturucu ile mücadelenin içerisinde değil mi?

            Televizyonlardaki kontrolü kim yapar? Devletin kilit noktalarındaki bürokratlar ne iş yapar sormak lazım.

            Uyuşturucu kaçakçılığına bulaşmış Milletvekillerinden başlayarak aşağıya doğru gelindiğinde baronlar ve torbacılar bilinmiyor mu? İncelendiğinde nasıl zengin oldukları kolayca anlaşılır.

            Bir konuşmacı çıkıyor 15 Temmuzdaki Şehitler ve Gazileri minnetle anıyorum diyor. 15 Temmuzdan önce bu güzel ülkemiz için canını feda eden milyonlarca Şehit ve Gazilerden bahsetnez.

            Bir konuşmacı çıkıyor sempozyuma katılanlara hitaben aranızda uyuşturucu kullanan var mı? Diye soruyor, ya arkadaş burası kahvehane mi?

            Konuşmacı arkadaşlardan bir gazeteci arkadaşın tespiti hoştu. Bu sempozyuma Belediye Başkanları, Spor Başkanları, otobüs firmaları da katılsa daha hoş olmaz mı? diye sorduğunda tüm salon evet dercesine başını salladı.

            Nevşehir Turizmin önemli merkezlerinden birisi, yurt dışından gelen turistlerin uyuşturucu alım ve satımı yaptığı da bilinmektedir.

            Son olarak ilimiz vadi gezilerinde görüp gözlemlediğimiz ıssız yerlerde dişi hint keneviri ekimiyapıldığıdır.

            Barış içerisinde, sevgi dolu, uyuşturucusuz bir dünya diliyorum.

08.11.2017

Ahmet Deniz ARAL