Obama´nın 8 yıllık Başkanlık süresi iyisiyle kötüsüyle 20 Ocakta doldu. Yerine seçilen Trump başkan oldu.

& & &

  Bir ümitle gelen Obama´dan beklenenler, 8 yıllık sürede gerçekleşti mi? Sadece başkanın degişmesi yeterli mi?

Başkanın değişmesiyle Amerkan politikasının değişmeyeceği bir kez daha görüldü.

& & &

Obama´nın ırk ayrımcılığını tamamen ortadan kaldıracağı bekleniyordu, gerçekleşmedi. Gelir adalatsizliğini düzeltileceği umuluyordu, düzelmedi.Dünyaya huzur ve güven getiremediği gibi ülkesine de getiremedi.

Atalarının Müslüman olması sebebiyle İslam Alemi çok şeyler bekliyordu Obama´dan, hayal kırıklığına uğrattı.

Bugün İslam Alemi yanıyor, yıkılıyor. Obama hiçbir şey yapmadı, yapamadı!... Mesihçi Hristiyanlarla Siyonistler aynı amaç uğruna birlikte hareket ettiler. İslam Ülkeleri´nde bir çok katliamlar yaptılar, yapılmasına neden oldular. Müslümanların çok güvendiği Obama ve ekibi seyirci kaldı.

& & &

50 yıl, 100 yıl sonrasının Filisti´ini düşünmek bile istemiyorum. Çünkü ortada Filistin kalacak mı, bilemiyorum. İsrail - kendi kurguladığı (!) - basit bahanelerle önce Batı Şeria ve Gazze´de İsrail sınırındaki yerleşim yerlerini yerle bir ediyor. Sonra buraları İsrail yerleşimine açıyor, dünyanın gözü önünde. Filistin aleyhine topraklarını genişletiyor. Ne İslam Ülkelerinin sesi çıkıyor, ne de Medeni (!) Batı´nın!... Obama´nın buna da sesi çıkmadı.

Trump, bir adım daha ileri giderek göreve başlar başlamaz Obama´nın onaylamadığı yeni yerleşim planını onaylayarak yerleşime açtı, giden geleni aratır misali!... Batı Şeria ve Küdüs´te yeni yerleşim planını İsrail lehine onayladı.

Bu da gösteriyor ki Filistin´i, İslam Ülkelerini hatta dünyayı çok daha zor günler bekliyor. ´Ülkeye (ABD) Müslümanların girişini yasaklayacağını´ ifade etmiştir Trum, Depremin öncü dalgaları gibi!...

& & &

Meksika sınırını duvarla örm girşimi, kadınları küçümseyici sözleri, Müslümanlara hakaret etmesi gibi aykırı düşünceleri; Trump´ı zor günlerin beklediğinin işaretidir adeta...

Şu ana kadar tek olumlu gelişme; Trump´ın, Suriye´de Türkiye´nin "Güvenli Bölge" tezini destekler nitelikte beyanda bulunması olmuştur. Bunu da "Avrupa´ya Göçleri" uygun bulmadığını gerekçe göstererek kabul eidebileceğini belirtmiştir. Obama döneminde gerçekleşemeyen "Türkiye´nin Güvenli Bölge Tezi´ni" desteklemektedir.

Bu gelişme ile, son zamanlarda gerilen Amerika - Türkiye ilişkilerinin düzeleceğini umuyoruz!...

Bakalım Trump sözlerinin ne kadarını gerçekleştirecek? Obama´yı aratacak mı? Çünkü Amerika´yı başkanlar yönetmez, İlluminati örgütleri, masonlar, çoğunun sahibi Siyonist olan şirketler dururken!... Üstelik kendisi de büyük holdinglerin sahibi iken!...

Seçim meydanlarında verilen sözler genellikle meydanlarda kalır.

Bknz benzer yazı; İslam Ülkeleri Yanıyor, www.muşkarahaber / Yazarlar / Ali İhsan Tosun