Sevgili velilerimiz.!

Anlaşılan bir süre daha çocuklar evde, kaygılarınız var biliyorum.

Ben de hem halayım hem teyze.

Evde eğitimle ilgili hepinizin yapabileceği çok basit ama etkili etkinlikler var!

Lütfen sonuna kadar okuyun ve yorum için mail atın, mutlaka cevap vereceğim.

Şikayetçi olmayın!

Yapılan araştırmalar şikayetçi ebeveynlerin daha verimsiz olduğunu kanıtladı. Ne kadar sorunla karşılaşırsanız karşılaşın, çözüm odaklı olun.!

Örgütlenin !

Diğer sınıf ebeveynleri ile kurduğunuz whatsap gurupları ile sorunları tartışın ve yardımlaşın. Ebeveyn olarak bunu yapabilirsiniz.

Müfredatla birlikte ders dışı bu dönemde masa üstü oyunlar, hobiler, dil eğitimi, spor, enstrüman öğrenimini geliştirin.

YouTube ile tüm kaynaklara bedava ulaşabilirsiniz. Ya da kendi temin ettiğiniz kaynaklarla.

Deneyin ve başarısızlık karşısında yılmayın. Bu söylediklerim ilk seferinde belki olmayabilir. Zamanla, tekrarlarla birlikte her seferinde daha iyi olacaksınız.

Online eğitim bazılarınız için verimsiz kötü olabilir. Siz de kitap okuma alışkanlığı kazandırın. Tüm aile fertleri kitap okuma saati düzenleyin ve çocuklarınızla birlikte kitap okuyun.

Bazı kitapların filmleri var “ Chrity Brown’un Sol Ayağım eseri gibi. İrlandalı beyin felçli doğmuş ve sadece sol ayağını kullanabiliyordu. Kitabın ana kahramanıdır, oldukça sürükleyici ve mücadeleyle dolu yaşamını anlatıyor.

Çocuğun hangi enstrümanı sevdiğini, yabancı dile olan eğilimini, kısacası özel yeteneklerini ve ilgi alanlarını bu süreçte daha iyi keşfedebilirsiniz.

Televizyon ve netflix içeriklerini belgesele çevirin. Modern dünya size en muhteşem eğitimi hem de eğlenceli bir şekilde sunuyor.

Çocuklarınızın derslerini takip edin, eksiklikleri, aksaklıkları kaynak kitaplarından ve youtube ile doldurun. Sonuz tekrar ve etkileşim sağlayın. Çocuğunuz bir dersi kaçırdıysa mutlaka telafisi vardır.

Unutmayın korona tüm dünyayı vurdu!

Bu dönemde ebeveynlik en önemli faktör!

Yukarda bahsettiklerimi yapabileceğinizi bir düşünün.inanın, isteyin, motive olun.!

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI -SOYOLOG -MELEK YORGANCI

GMAİ[email protected]

İNSTAGRAM-eylulyrgnc

GSM-546 228 32 42