Şu dünyada doğruyu izah etmek kadar zor; boş konuşmak kadar kolay şey yoktur. Neden mi? Gelin bu gerçeği biraz hasbihal ederek görelim.

Bu yıl beşincisi düzenlenen; Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023'e; rekor sayıda başvuru yapılmasının ve özellikle gençler tarafından fazlasıyla rağbet görmesinin ardından, ne hikmettir ki; CHP yanlısı Emin Çapa şu talihsiz söylemlerde bulundu:

“Bu TEKNOFEST’i ne zannediyorsunuz? Bize ne faydası var? Panayır. TEKNOFEST dediğiniz panayır. Orda bir şeyler var insanlar gidiyor, bakıyorlar. ‘Ay ne kadar güzel, ay çok güzel şeyler yapıyoruz.’ Tabiki yapacağız. Ama TEKNOFEST ile teknoloji ve bilimde ilerleyeceğiz gibi bir mavalı bize okutamazsınız. O bir panayır. Topluyorsunuz binlerce insanı oraya buraya bakıyor.”

TEKNOFEST’ i küçük gören bu erginleşmemiş satırların müsebbibi olsa olsa; hazımsız sinelerin çiğ azığında türeyen kurtçuktur!

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festivalini;

geniş çaplı eşya ya da hayvan pazarı olan panayır’ a benzetmekse hazımsızlığa ve haşereye karşı aranan çare olsa gerek!

“Topluyorsunuz binlerce insanı oraya buraya bakıyor.”

Diyerek,  Ayakları Yere Basmayan bu Festival’ e basit bir yorum getiren Çapa’ nın; seminerlerinde defaaetle Einstein’ ın -Tren istasyonundan saat kulesine bakmasını- devrimsel bir bakış açısıyla yorumlamasına ne demeli?

Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, Teknoloji Yarışmaları'na katılan gençlere hem kişisel hem de mesleki becerilerini geliştirmeleri için de pek çok imkan sunmakta.

Ama CHP yanlısı Emin Çapa’ nın nazarında Türk gençlerinin icat ettiği Uzay ve Havacılık araç anahtarlarının; ucuz makinasıyla çektiği Barselona’ da Gaudi’ nin evindeki hayran kaldığı sandık menteşeleri kadar değeri yok!

TEKNOFEST’i ne zannediyoruz? TEKNOFEST’Teki icraatlar pardon okunduğu söylenen Mavallar(!) :

Binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 30 Milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği…

Türkiye’deki önde gelen teknoloji firmalarına Teknik Geziler düzenleyerek orada yapılan çalışmaları yerinde inceleme fırsatı…

Bunlar fayda değil mi?

Teknik gezilerde ve birçok firmaya ev sahipliği yapan TEKNOFEST’te her alanda uzman kişileri tanıma fırsatı…

Teknik gezilerde iş ve meslek yaşamı hakkında uzman mühendisler ile birebir tanışma fırsatı ve sorular sorma imkanı…

Ya bunlar?

Milli teknoloji geliştirme yolunda eğitim gören genç nesillere geliştirilen projeleri anlatma ve onlara ilham olma fırsatı..

Yürütücü kurum ve danışma kurulu üyelerinin katılımıyla finalist takımlara, projelerini destekleyecek eğitim programları…

Bunlar fayda değilse ne peki?

Yürütücü kurum ve danışma kurulu üyelerinin katılımıyla yarışmacılara projeleri, yarışma süreci, değerlendirme kriterleri ve süreci hakkında danışma kuruluna sorular yönlendirebildiği fikir alış-verişleri yapılabilen toplantılar…

Türkiye’nin önde gelen teknoloji kurumlarında staj imkanları…

Faydası yok mu şimdi?

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından yürütülen Teknolojinin Milli Takımları Destek Programı kapsamında takımları uluslararası yarışmalardan haberdar etme, gerekli malzeme ve ulaşım/ konaklama destekleri…

Finalist takımlara TEKNOFEST 2023 yarışmaları için ulaşım/konaklama desteği…

TEKNOFEST 2023'de yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara 13 Milyon TL'nin üzerinde ödüller…

Velhasılı; kim ne derse desin, gördüğünüz üzere bize çok faydası var!

Bunca kazanım ve imkana karşın: “Ay ne kadar güzel, ay çok güzel şeyler yapıyoruz.” Demek haklı gururumuz değil de nedir?

"Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceğiz. Burası havacılık ve uzay sanayimizin dinamosu olacak.”

Diyen Ülkemizdeki üretimin Yerli ve Milli olmasından yana hep bir karın ağrısı olan Kılıçdaroğlu’ nun tüm vaadlerine, nedense hep Abd’ nin gölgesi düşüyor.

“Peki bunu kimlerle yapacağız? Amerika'daki Siera Nevada şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen'le yapacağız. Kendilerini davet ettim; kendi uzay mekiklerimizi geliştireceğiz."

Atatürk Havalimanı'nı “Birlikte havacılık-uzay merkezi yapacağız.” dediği Özmen ailesinin şirketlerinin; CIA'ye elektronik istihbarat, Gözetleme ve Keşif hizmetleri verdiği ortaya çıktı.

Kılıçtaroğlu’ nun ortaklaşa iş yürütmek istediği; Libya ve Suriye'de ABD Özel Kuvvetler çalışanlarına hizmet eden bu şirket Türkiye topraklarında hak sahibi yapılmak isteniyor.

Doğu’da, PKK’ yı; Batı’ da ise, ABD’ yi özerk hale getirecekleri açık ve net bir şekilde ortada!

Dünyanın en büyük havacılık festivali Teknofest, Cumhuriyetin 100. Yılı’nda ve Türkiye Yüzyılı’nda vizyon projelerine büyük katkı sağlıyor sağlamaya da devam edecek. Yaklaşık İki Milyon kişinin katılımıyla gerçekleşen bu büyük Festivalin; ülkemize, gençlerimize ve geleceğimize ne kadar faydası olduğu, rağbet oranına ve icraatlarına bakarak görülmelidir.

Göremeyenlerse; herkesin kendi istemiyle katılmayı arzu edip, hayallerini gerçekleştirdiği TEKNOFEST’ i “toplama kampına” benzetecek kadar şuurdan nasipsiz olmamalı  ve bu kötümser tavırlarla, güçlenen Türkiye’ yi yoksul ve yoksun gösterme bedbahtlığına düşmemeliler.

Muhalefet ve beraberindekiler, yükselen Türkiye’ yi, yengeç misali aşağıya çekmek için karmaşık ve akıl almaz planlar yaparken; Türkiye, başarılarıyla hem milleti hem de dünya devletleri tarafından alkışlanmaya devam ediyor.

 Katar'ın haber sitesi Haliç Online:

"Türkiye en büyük havaalanında teknoloji zirvesi düzenliyor." başlığı ile Tenknofest'i duyurdu.

 Pakistan’ın medya kanalı Nation, festivalden çok sayıda fotoğrafı internet sitesine taşıdı. 

 “Teknofest havacılık, uzay ve teknoloji fuarında prototip savaş uçağı Hürjet sergileniyor” ifadeleri yer aldı. 

Çin medyası da Teknofest’e uzak kalmadı.

 Xinhua haber ajansı internet sitesinde, “Türkiye’nin ilk havacılık, teknoloji festivali İstanbul’da başladı” manşetini kullandı.

İngiliz BBC kanalı, Formula-1 aracı, F16 uçağı ve jetlerin katıldığı yarışın görüntülerini ekrana taşıdı. 

Coşkulu gösteriler, Amerikan ABC News kanalında da yayınlandı.

 “Savaş uçağı, Tesla arabası ve motosikletten oluşan süper araçlar, Türkiye’nin ilk uzay ve teknoloji festivali Teknofest’in en hızlı aracı olmak için yarıştı.

Bu yıl üçüncü kez Türkiye’ ye gelen Can Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in söylemleri ise onur verici: 

"KIZILELMA göklerde, TCG Anadolu denizde, Altay ve TOGG yollarda. Bugünkü Türkiye budur. Türkiye ve Azerbaycan bir millet iki devlettir."

Sözünün eri, iradesi güçlü Lider Sayın Cumhurbaşkanımız ulusları, dünya devletlerini kendine hayran bıraktı ve Selçuk Bayraktar gibi bir dehayı bu ülkenin evlatlarına tanıttı.  Atılımları ve gayretiyle şaşırttı. Milleti olarak bizlerin bu güzellik ve faydaları daha iyi anlamış, bu gerçekleri daha net görmüş olması gerekmez mi? 

Unutulmamalıdır ki; muhafızı halk olan her değer bu ülke’nin Mihenk Taşı niteliğindedir. Bu Mihenk taşı; ne sökülebilir ne yok sayılabilir ne de kırıp dökülebilir. Halka mal olmuş, halkın sevgisini kazanmış olan herşey; yergiyi değil ancak taktiri hak eder.

Türkiye son 20 yıl içinde büyük ve şerefli bir yol kat etti. Türkiye dünya çapında söz sahibi oldu. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımız' ın liderliğinde ulusların nazarında; barışın, istikrarın ve güvenliğin garantörü oldu.

Bu hızlı yükselişe zerre miskal katkısı olmayan bir kısım vardı ki; dolu ağızla konuşmayacak kadar terbiyeliydi ama boş kafayla konuşmakta hiç sakınca görmediler.

Hepsine ve her şeye rağmen TEKNOFEST | ayakları yerden kesen Festival olarak tarih yazmaya devam edecek. İstikbali ısrarla; ABD’ nin illegal baronlarında ya da Batının kokuşmuş kanunlarında arayanlara; İstikbalin, göklerde olduğunu göstereceğiz.