HDP’nin tutuklu eski eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş hapishaneden yayınlattığı mesajda: “Milletvekili çıkaramayan her oy Erdoğan’ a yarayacak. Kendi elinle kendi geleceğini karartmış olacaksın.” diyerek HDP’nin yeni adıyla YSP’nin de dahli olduğu Millet İttifakı seçmenine aklınca ayar verdi.

Ağız birliği yapmış olacaklar ki sözde “emek ve özgürlük” ilkesiyle makyajlanmış; YSP Eş Başkanı, Pervin Buldan’ın söylemi de Demirtaş’ın ki ile örtüşür nitelikteydi: “Yeşil Sol Parti dışındaki partilere atacağınız her oy AK Parti’nin işine yarar.”

Bunlar son günlerde sıklıkla duyduğumuz söylemler. 6’lı masaya önce gizliden sonra alenen dahil olan HDP ismini değiştirmiş olsa da tavrı yine terörizmi çağrıştırıyor. Seçmenler sert bir dille uyarılıyor. Hitaplar sertleşti. Kalplerindeki tedirginliği, parmaklarıyla yaptıkları kalp emojisi gizleyemiyor.

Milletvekili çıkarabilme kaygısıyla paşası tutuşanlar tehditkar bir dil kullanmaktan çekinmiyorlar. Şimdi bu ittifak, emek ve özgürlük ittifakı mı? Daha önceki tecrübelerimizin bize fısıldadığı; özgürlük teriminin yerini esaret; emek teriminin yerini ise, hıyanet alacağıdır. Başlarına çekiçle vurur gibi oy isteyerek, içlerindeki ihtiras ve kuyruk sancısının acısını milletten çıkarmak istedikleri kesin.

2023 seçimlerinin son şansları olduğunu düşünmeleri de panik ve gerginlik havasına toksit yayıyor. Israrla ve tekrarla üstünde durdukları ve kendi çıkarlarına yaramayacak oyların Erdoğan’a yarayacağını düşündükleri o fayda nedir? Beyin fırtınasıyla hatırlayalım.

ERDOĞAN’IN İŞİ NE İMİŞ;

·         Türk lirasından 6 sıfır atıldı.

·          Dünyanın suskun kaldığı zulme “One Munite” dedi. 

·         Ayasofya Camii Kebir açıldı.

·         Dünyanın en büyük hava limanı yapıldı. Havayolu halkın yolu oldu.

·         100 yılının en büyük projesi Marmaray açıldı.

·         Türkiye hızlı -yüksek hızlı trenle tanıştı. 

·         Çılgın proje Kanal İstanbul gerçekleşti.

·         3. köprü olan “Yavuz Sultan Selim.” köprüsü yapıldı.

·          1915 Çanakkale Köprüsü (Dünyanın En Uzun Orta Açıklığına Sahip Asma Köprüsü.) İse göz kamaştırıyor.

·         Nissibi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Erkenek, Cankurtaran, Sabuncubeli, Ovit Tünelleri gurur abidesi projelerimiz arasında.

·         Ekonomik bağımsızlık yolunda hızlı ilerleyiş.

·          İMF İle borç sıfırlandı.

·         Aile hekimliği arttı.

·         Büyük kapasiteli şehir hastaneleri milletimize en büyük hizmet.

·         Bütçede en büyük pay Milli Eğitim Bakanlığına verildi.  

·         Fatih Projesi ile eğitimde teknolojik devrim başlatıldı. 

·         Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkıldı. 

·         Engellerimize engelsiz bir ülke hazırlandı.

·         Ülkemiz Avrupa’nın 1.tarım ülkesi haline geldi.

·         İlk milli helikopterimiz Atak’ı bu ülkeye kazandırdı.

·         İlk milli tankımız olan Altay’ı bu ülkeye kazandırdı.

·         İlk insansız hava aracı Anka’yı bu ülkeye kazandırdı. 

·         Çiçeği burnunda ilk milli muharip uçağı Kaan göklerde.

·         Yeni nesil jet motorlu eğitim uçağı Hür jet hızını kesmeden uçuyor.

·         Türkiye tarihinde roman vatandaşlarını düşünen ilk lider.

·         Başörtüsü sorunu çözüldü.

·         Kimsenin bitiremediği bolu tüneli hizmete girdi.

·         Alevi açılımını başlattı.

·         Bayrağımızı içeride ve dışarıda hiçbir zaman yerde bırakmadı.

·         Cumhuriyet tarihinde en fazla duble yol yapıldı.

·         Yerli piyade tüfeği.

·         Yerli hava yazılımları. 

·         Yerli otomobil “togg” hem maddi hem de manevi değere sahip.

·         Akkuyu Nükleer Santrali (enerji üretiminde kaynak.)

·         PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerini hezimete uğratarak, ülkemiz sınırları içinde eylem yapamaz hale getirdi.

·         Muhtarlarımızın özlük haklarında çok önemli iyileştirmeler yaptı.

·         TCG Anadolu (dünyanın en büyük askeri gemisi) şu an izmir’e demir attı.

·         Karadeniz’den doğal gaz çıkarıldı.

·         Diyarbakır, Adıyaman ve Batman başta olmak üzere en son Gabar/Cudi’ de çıkarılan petrol.

·         Cumhuriyet tarihinin en yüksek asgari ücret zammı yapıldı.

·         Tek seferde yapılan en çok öğretmen ataması yapıldı.

·         Ben bu yazıyı yazarken bile yeni bir kazanım sağlanmış olabilir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve devletimizin hızına yetişemiyor, takipte güçlük çekiyorum. Eksiklik olursa affola.

Ne mutlu yerli ve milli üretimden yana olan, üzeri kapatılmış tüm kaynakları bir bir tespit ettirerek, ülkemize kazandıran terör ve uyuşturucudan ülkemizi arındıran, laf değil icraat üreten, kini değil dostluğu pekiştiren, geri kalmışlığı değil gelişmişliği bizlere layık gören lidere!

Böyle bir lidere sahip olan bizlere de ne mutlu! Gelmiş geçmiş icraatların yanı sıra Türkiye Yüzyılı gibi büyük bir vizyon projesiyle rüşdünü ispat eden Sayın Cumhurbaşkanımız’ın işi gücü rast gelsin.

Rast gelsin ki; Türkiye Cumhuriyeti yüzyıllık birikimini terör odaklarına terketmesin. Yıllardır siyasetin içinde, devletin birimlerinde yüksek görev almış olan 6 kişi birleşti fakat baktılar ki kendileriyle olacak gibi değil, HDP’nin desteğine tenezzül ettiler. Sözde, tecrübe sahibiydi bu 6 kafadar ama büyük ihanet içindeydiler.

İçlerinde bir tane bile kalifiye adam, yok! Sevilen, sayılan, iş yapan biri yok! Şimdi, istedikleri kadar vaat versinler terörün kanı ellerine bulaştı bir kere. Bu aziz millet, onlara asla paye vermeyecek. Milletten oy ummayıp terörden destek alan bu bahisçilerin millete hizmet edeceği düşünülebilir mi hiç?

Siyonizm avcıları tarafından ellerine tutuşturulan ateşi, içimize düşürmeye çalışanlar Kürt vatandaşları da av olarak görmekteler. Kürt vatandaşlarımızı, Türkiye içinde bir Kürdistan kurmak heyulasıyla vadettikleri bu topraklara gömecek ve üzerlerinde tepinecekler. Sünni Müslüman olan Kürtlerin bu hezeyana kapılması mümkün müdür? Bu bilinçle hareket eden Kürtler teröre minnet eden bu kirli ittifakı al aşağı edecek yegâne güçtür. 

İşin özü bu içimizden gibi görünüp; sızmaca siyasetle, bu ülkenin belini bükmeye çalışanlar bir yana uluslararası devletler, Sayın Cumhurbaşkanımız ın yaptığı işi takdir edebilme olgunluğuna haiz.

Öyle ki; Yunanistan’daki Delphi Ekonomi Forumu’nda konuşan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama bakın ne dedi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkesi için olağanüstü bir iş yaptı, Türkiye’yi çok değiştirdi. Türkiye Avrupa’nın güvenliği için çok önemli. AB, Türkiye’yi gerçekten çok ciddiye almalı.

 Akkuyu Nükleer Santrali projesi için Rusya Devlet Başkanı Putin’ in ne dediğine de bir bakalım:

“Sayın Erdoğan, projenin başında görüşmelerimizde bu projeyi 100. yılınıza, 2023’e yetiştirmek istediğinizi söylemiştiniz. Ben size, “bu dev bir proje, belki yetişmez, demiştim. Ama siz güçlü iradenizle bunu başardınız. Tebrik ediyorum.”

Son olarak da Fransız Les Echos Gazetesi’nin hazırladığı dikkat çekici video…

Les Echos Gazetesi Türkiye’nin savunma sanayisinde ve diğer alanlardaki ihtişamlı eserlerini bir video şeklinde hazırlayıp özenle dünyaya servis etmiş.

Gurur duyduk mu? Duyduk!

Hasılı kelam, iş bu.

O zaman bırakın da yarasın!