Tez: Askeri Liseler değil, İmam Hatipler Kapatılsın (!)

Gerekçe: Fetö kalkışması… FETÖ kalkışmasını askeri okullar değil dindarlar yaptı (!)

İmza: Emekli bir amiral(!…)

                ***

                Yıllarca bazı kesimler tarafından hep İmam Hatiplerin kapatılması istenmiştir. Oysa toplumun sorunu İmam Hatipler değil, İmam Hatiplere gerekli değerin verilmeyişidir. Peki niçin?!...

                ***

                Ekonomik, siyasal, toplumsal sorunların kaynağı araştırıldığında inanç eksikliğinden olduğu görülür. Toplumda hangi sorun varsa; ancak doğru inançla çözülebilir.

                 ***

                Dini inanç toplum halinde yaşayan insanları manevi yönden doyuma ulaştırır. Çünkü insanın maneviyata da ihtiyacı vardır.

İnançsız bir toplum olamayacağı gibi inançsız bir insan da olamaz. İnançsız insan ne bu dünyada ne öbür dünyada huzura kavuşabilir.

***

Yıllardır büyük bir sorun olarak görülür inanç meselesi: Aslında bu yanlış inançtan kaynaklanmaktadır. Osmanlı´da inanç özgürlüğü var idi. Her toplum kendi inancını serbest yaşayabiliyordu. Fakat Osmanlı´nın son dönemlerine gelindiğinde bütün kurumların bozulduğu gibi dinî kurumlar da bozuldu.

***

Kur‘an ve sünnet dînî olan İslamiyet tarikatlar ve cemaatler dini olmaya başladı. Her tarikat ve cemaat kendi dînî kurallarını Kur´ân ve sünnetin yanında kendisi belirledi. Kur‘an ve sünnet bir kenara bırakıldı. Tarikat şeyhlerin rüyasında gördüğü, kendi yazdığı kitaplar Kur´ân ve hadisin yerini aldı. Bazı cemaatlerde Kur´ân sadece yüzünden okunur oldu. İçeriğine hiç bakılmadı. Gerek de duyulmadı. Çünkü şeyhlerinin yazdığı risaleler vardı. Bunun için bu cemaatlere Kur´ânsız cemaatlerde diyebiliriz.

İnsana huzur vermesi gereken din, insanları huzursuz etmeye başladı. Mezhep ve cemaat ayrılıkları fitneyi de beraberinde getirdi. Din adına birçok katliamlar yapılmaya başlandı.

***

Tüm bu olumsuzluklardan dolayı devlet dindarların üzerinde baskı kurdu. Din eğitimi gayri meşru yollardan yapılmaya başlandı. Dinsiz yaşanmayacağını bilen toplum, çocuklarının eğitimi için bu yeraltı gayri meşru kurumlara vermeye başladı. Bunu en tipik örneğini Rusya´da görebiliriz.

 Rusya´da 1917´deki sosyalist devrimle birlikte din yasaklandı. Çünkü Karl Marks; ‘´Din afyondur.´´ diyordu. 1989 yaşanan Perestroyka ve Glasnost neticesinde görüldü ki Hıristiyan Hıristiyan olarak, Müslüman Müslüman olarak çocuklarını yetirtirmişler.

***

Türkiye´de de malum dönemlerde din üzerine baskı yapılınca, cemaatlere gün doğdu. Eğitim kurumlarını kurdu,kendi anlayışlarına göre Müslüman (!) yetiştirdiler. Büyüdükçe de yoldan çıkmaya, sapıtmaya başladılar.

***

Netice itibariyle; İMAM HATİPLER KA-PA-TIL-MA-MA-LI!...  Kur´ân ve sünnet ışığında eğitim veren bu okullar desteklenmelidir. Diğer resmi okullarda ise bir kula yetecek kadar dînî eğitim verilmelidir. Çünkü ‘Allah´ diyen, dinini gereği gibi yaşayan, Kur´ân ve sünnetten ayrılmayan insandan ne devlete, ne millete, ne de bir insana kötülük gelir.

Avrupa´da, Türkiye´deki İmam Hatipler ´deki meslek dersleri kadar dînî eğitim verilmektedir. Dînî eğitim; yer altından çıkarılıp resmi kurumlar tarafından yapılmalıdır.

***

Hiç kimse FETÖ kalkışmasını dini kesimlere yıkarak İmam Hatipler ´in kapanmasını isteyemez!....